Bootstrap Example

Köp aktier i HVR

Här får du information om hur du gör för att köpa aktier i HVR. Du får också veta hur det fungerar med prissättning av aktien vid ett köp samt får ta del av kontaktuppgifter till aktieägare som vill sälja sina aktier.

Hur gör jag för att köpa aktier i HVR?

Det första du gör är att ta kontakt med en säljare och gör upp om priset samt antal aktier som ska säljas. Säljaren skriver en avräkningsnota och köparen betalar för aktierna. Ta kontakt med din bank eller mäklare, de hjälper dig med överföring av aktierna från säljarens bank eller mäklare till köparens. Säljarens bank eller mäklare registrerar bytet av aktieägare hos Euroclear där företagets aktiebok ändras.

Vilket är priset på HVRs aktie?

HVR är ett onoterat bolag vilket betyder att det inte finns någon börs eller aktielista där aktierna handlas och priset fastställs automatiskt. Priset görs helt och hållet upp mellan köpare och säljare. HVR har gjort ett antal nyemissioner genom åren och senaste nyemissionen genomfördes med ett pris på 60 kr per aktie som därmed kan ses som ett riktmärke för aktiekursen.

Vem är ansvarig för aktieförsäljningen?

HVR deltar inte i transaktionen och har ingen information om aktiepriset eller till vilken aktiekurs andra affärer har genomförts. Eftersom vi inte har tillstånd hos finansinspektionen att agera mäklare eller börs får vi inte vara mellanhand i affären. Det är alltså ni som köpare och säljare som själva är ansvariga för att affären genomförs på ett bra sätt och att försäljningen sker till en aktiekurs som båda är nöjda med. Ta därför gärna hjälp av din bank eller mäklare för att genomföra affären så smidigt som möjligt.

Avräkningsnota

Här kan du ladda ned avräkningsnotan. Ladda ned

Potentiella Säljare

Dorotea Tutnjevic
Yvonne BoussardAndersson
Kjell-Åke Källebrink
Sören Hammarkärr
Trossamfundet Svenska kyrkan

*Om mejladressen inte skapar ett mejl när du klickar på den, använd ett annat internetprogram eller kopiera mejladressen och skicka mejlet i ditt eget mejlprogram.

*If the email address does not create an email when you click on it, use another browser or copy the email and paste it into your own email program.